Osnove ProZ.com


Uslužujući najveću svetsku zajednicu prevodilaca, ProZ.com donosi naprednu mrežu neizostavnih usluga, resursa i iskustava koja unapređuju živote njegovih članova. U nastavku se nalazi lista i pregled najosnovnijih mogućnosti.


Pružite i dobijte pomoć u prevođenju komplikovanih termina

KudoZ mreža omogućava prevodiocima i ostalima da pomažu jedni drugima kada je reč o prevodima ili objašnjenjima termina i kratkih fraza. Do danas, broj postavljenih pitanja u vezi prevođenja iznosi 3,800,785. Sva ova pitanja i predloženi prevodi su stvorili veoma korisnu pretraživu arhivu.


Unajmite jezičke stručnjake i upoznajte nove klijente

ProZ.com je najbolji dostupan izvor novih klijenata za prevodioce. Poslovi pismenog i usmenog prevođenja se objavljuju preko sistema za poslove, tako da zainteresovane strane mogu poslati ponudu. Pored sistema za objavu poslova, dostupna je i pretraživa baza podataka slobodnih pismenih i usmenih prevodilaca koja se može iskoristiti za pronalaženje jezičkih stručnjaka.


Učestvujte na ProZ.com događajima - konferencijama, obukama i powwow susretima

Postoje ProZ.com konferencije, obuke (na mreži i van nje) i powwow okupljanja (neformalni skupovi grupa ProZ.com korisnika koji žive u blizini) koje se održavaju u celom svetu. Ovi događaji predstavljaju odličan način za proširivanje svojih veština, upoznavanje sa novim stručnjacima i zabavu!


Ostavite komentare o ponuđačima poslova, pročitajte tuđe komentare

Blue Board je pretraživa baza podataka sa ponuđačima jezičkih poslova i povratnim informacijama od pružalaca usluga. Korisnici ProZ.com koji su sarađivali sa određenim ponuđačem mogu uneti broj od 1 do 5 koji odgovara njegovoj ili njenoj „verovatnoći za ponovnu saradnju“ sa datim ponuđačem, kao i kratak komentar. Sa preko 15.000 registrovanih ponuđača, konsultovanje Blue Board listu pre prihvatanja posla od novog klijenta predstavlja dobru praksu.


Diskutujte o problemima u prevođenju sa drugim stručnjacima

Diskutujte o problemima važnim za pismene i usmene prevodioce na forumima kao što su Lokalizacija, Tehnička pomoć za CAT alatke, Započinjanje karijere, Titlovanje itd.Razmišljate o tome odakle da počnete?

Počnite tako što ćete napraviti besplatan nalog ».
Već imate nalog na ProZ.com? Prijavite se »


Pregled sajta

Kratak pogled na opcije dostupne na ProZ.com