Pravila sajta

Pravila za upotrebu sajta ProZ.com

Sledeća pravila su stvorena kako bi se poboljšala i zaštitila prijatna i svrsishodna atmosfera radnog mesta za prevođenje, ProZ.com. Upotrebom sajta prihvatate i obavezujete se da ćete poštovati ova pravila.


Pravilo sajta

1 ProZ.com je radno mesto za prevodioce.
Ovaj sajt predstavlja profesionalni resurs za profesionalne prevodioce i one kojima su potrebne usluge prevođenja. Uopšteno gledano, nije dozvoljeno objavljivanje komentara koji nisu vezani za usmeno i pismeno prevođenje, jezik ili poslovni aspekt prevođenja. [ Za više informacija i eventualne izuzetke, pogledajte definiciju domena sajta ]
2 Od korisnika se očekuje uzajamno poštovanje, profesionalnost i fer ponašanje.
Od korisnika sajta očekuje se međusobno poštovanje, bilo da je u pitanju javna diskusija ili direktan kontakt, i savetuje im se da uvek pretpostavljaju postojanje dobre namere. Bilo kakvo uznemiravanje, napadi ili osporavanje pojedinaca ili grupa na ličnoj osnovi, kao i obeshrabrabrivanje drugih osoba u nameri da posećuju sajt, neće se tolerisati. Neće se tolerisati nijedan postupak koji za cilj ima nepravedno sticanje prednosti u KudoZ sistemu, bazi podataka ili na bilo kom drugom mestu, bilo da je počinitelj pojedinac ili grupa.
3 Reklamiranje je zabranjeno.
Plaćeno reklamiranje dostupno je na sajtu ProZ.com u oblastima koje su za to namenjene. Neodobreno komercijalno oglašavanje preko foruma, poruka koje se šalju kroz profile ili na nekom drugom mestu nije dozvoljeno. Diskusije o konkurentnim sajtovima takođe su zabranjene zbog zloupotrebe u prošlosti.
4 Nije dozvoljeno korišćenje nepristojnih reči.
5 Velika slova treba koristiti umereno.
Koristite mala slova osim ako je neophodno koristiti velika. Pisanje samo velikim slovima jednako je vikanju.
6 Lažno predstavljanje i pokušaji prevare su zabranjeni.
Moguće je koristiti ProZ.com bez otkrivanja pravog imena. Međutim, neće se tolerisati lažno predstavljanje, korišćenje lažnih identiteta i slični pokušaji obmanjivanja ostalih korisnika.
7 Dozvoljen je samo jedan profil po osobi.
Zabranjeno je kreiranje novog profila u cilju izbegavanja ograničenja ili sticanja određene koristi. (Međutim, dozvoljeno je otvoriti jedan lični profil i jedan profil za svoju registrovanu firmu.)
8 O administrativnim postupcima moderatora ili osoblja sajta bi trebalo da se diskutuje isključivo preko sistema za podršku na mreži.
U administrativne postupke spadaju primena pravila na forumima i u okviru KudoZ sistema, upozorenja ili ograničenja objavljivanja ili drugih prava, uredničke izmene naziva tema, zaključavanje određenih niti foruma, izbor tema koje će biti predstavljene na prvoj stranici itd. Dalja pojašnjenja možete naći u ovim odgovorima na česta pitanja.

Pridržavanje navedenim pravilima je uslov za pravo na pristup i upotrebu sajta.

Primena

Članovi osoblja i moderatori mogu preduzeti bilo koji od sledećih postupaka kako bi primenili navedena pravila:
* kontaktirati korisnike sajta kako bi im skrenuli pažnju na određena pravila
* uzdržati se od odobravanja (ili ukloniti/sakriti) poruka koje kriše neko pravilo
* odrediti da se poruka vezana za pravila prikazuje određenim korisnicima kada preduzmu određeni postupak
* privremeno ili trajno suspendovati pristup funkcijama sajta koje su korišćene u kršenju pravila.
* ukinuti profil ili članstvo (samo osoblje)

Moderatori i članovi osoblja moraju postupati (i uživaju zaštitu) u skladu sa pravilima sajta jednako kao i ostali članovi. Ukidanje

U retkim slučajevima teških prestupa, osoblje sajta ProZ.com može da ukine profil (i članstvo) sa trenutnim stupanjem na snagu. Međutim, kod ukidanja naloga ProZ.com u većini slučajeva koristi pravilo „žutih/crvenih kartona", ”slično korišćenju žutih i crvenih kartona u fudbalu.

Žute i crvene kartone izdaju samo članovi osoblja. U tom slučaju navode se pravila po brojevima, i beleži se datum davanja kartona. Izrazi „žuti karton” ili „crveni karton” se koriste eksplicitno; ukoliko se pošalje poruka e-pošte, ovi izrazi se nalaze u predmetu.

Korisnik sajta kome je dat žuti karton može nastaviti da koristi sajt (ponekad sa izvesnim ograničenjima), ali je obavešten da će sledeći prekršaj dovesti do ukidanja. Osoba čiji je profil jednom ukinut više neće biti primljena na ProZ.com.

Poslodavci podležu Pravilima o okončanju usluga.

Pojašnjenje

Ukoliko želite pojašnjenje bilo kog od navedenih pravila ili primene pravila, podnesite molbu za podršku.

Request help


Site Documentation


The member services and support team
Jared

Jared

Lucia

Lucia

Alejandro

Alejandro

Helen

Helen

Yana

Yana

Maria D

Maria D

Karen

Karen

Enrique Manzo

Enrique Manzo

Evelio

Evelio

Julieta

Julieta

Mariano

Mariano

Hayjor Roca

Hayjor Roca

Andrea

Andrea

Rocío Tempone

Rocío Tempone

Rocio Palacios

Rocio Palacios

Ezequiel

Ezequiel

Your current localization setting

srpski

Select a language

All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Pretraga termina
  • Poslovi
  • Forumi
  • Multiple search