ProZ.com Mreža sertifikovanih profesionalaca (Certified PRO)

« Nazad na ProZ.com matičnu stranu


Certified translators

Certified translations are sometimes required for official purposes. What constitutes "certification" in translation differs from place to place (ie. the regulations in th United States are different than they are in Canada or the UK), and sometimes there are legal implications. The ProZ.com "certified pro network" is a network of professional translators (many of them freelancers) who have either been certified by a professional association, or who have been screened by professional peers. It is possible to search among this network for certified translators (or "sworn translators") who have the qualifications you require. Many show their rates or offer free quotes through their profiles.

Šta je ProZ.com Mreža sertifikovanih profesionalaca (Certified PRO)?

ProZ.com Mreža sertifikovanih profesionalaca (Certified PRO) je inicijativa sa ciljem da se prepoznaju kvalifikovani prevodioci i prevodilačke kompanije koji rade u različitim jezičkim parovima, i da im se pruži prilika da se povežu i sarađuju u okruženju koje se u potpunosti sastoji od proverenih profesionalaca. Oni primljeni u program će osvojiti titulu i pečat "ProZ.com Certified PRO", koji se po želji može prikazati na stranicama vašeg profila i na drugim mestima na web sajtu ProZ.com ili drugim.

Koje su prednosti učešća u mreži?

Učešće u ProZ.com Mreži sertifikovanih profesionalaca (Certified PRO) će obezbediti snažno novo sredstvo za vrhunske profesionalce da se razlikuju kao takvi, ne samo pokazivanjem svojih jedinstvenih sposobnosti (idući u korak sa objavljenim standardima industrije), već i kroz pregled kolega/klijenata/davaoca posla i, možda uskoro, verifikovanog radnog iskustva. Vremenom će ovaj program pružiti lakši način za vrhunske profesionalce i vrhunske kompanije da se sretnu i rade, naročito kada taj posao treba da se uradi valjano te da se tako i plati.What are the requirements for getting certified?Samostalni prevodioci


 1. Prevodilačka sposobnost *
  1. Kompetentnost u izvornom jeziku
  2. Kompetentnost u ciljnom jeziku
  3. Istraživačka kompetentnost
  4. Kulturna kompetentnost
  5. Tehnička kompetentnost
 2. Poslovna pouzdanost
 3. Dobro vladanje


* Na osnovu EN 15038


Napomena: ProZ.com puno profesionalno članstvo je obavezno za prijem u Mrežu serfitikovanih profesionalaca (Certified PRO); osim toga, ne postoji nikakva dodatna naknada za učešće.
Your PRO status
Još nije podneta


Po brojevima

Skrining za mrežu se sada vrši u kontinuitetu. Do sada postoje:

4311

ProZ.com mreža sertifikovanih profesionanih samostalnih prevodilaca (Certified PRO)


Po onome šta ljudi govore

Everyone in the group seems so enthusiastic, and rightly so. It is perhaps the first stage in regulating the profession.

I fully support this initiative to gain recognition for those of us to strive for the best.
Juliette Scott
Velika Britanija

I'm really looking forward to contributing to this important program, and to working with so many top professionals!