Certified translators

Certified translations are sometimes required for official purposes. What constitutes "certification" in translation differs from place to place (ie. the regulations in th United States are different than they are in Canada or the UK), and sometimes there are legal implications. The ProZ.com "certified pro network" is a network of professional translators (many of them freelancers) who have either been certified by a professional association, or who have been screened by professional peers. It is possible to search among this network for certified translators (or "sworn translators") who have the qualifications you require. Many show their rates or offer free quotes through their profiles.

Šta je ProZ.com Mreža sertifikovanih profesionalaca (Certified PRO)?

ProZ.com Mreža sertifikovanih profesionalaca (Certified PRO) je inicijativa sa ciljem da se prepoznaju kvalifikovani prevodioci i prevodilačke kompanije koji rade u različitim jezičkim parovima, i da im se pruži prilika da se povežu i sarađuju u okruženju koje se u potpunosti sastoji od proverenih profesionalaca. Oni primljeni u program će osvojiti titulu i pečat "ProZ.com Certified PRO", koji se po želji može prikazati na stranicama vašeg profila i na drugim mestima na web sajtu ProZ.com ili drugim.

Koje su prednosti učešća u mreži?

Učešće u ProZ.com Mreži sertifikovanih profesionalaca (Certified PRO) će obezbediti snažno novo sredstvo za vrhunske profesionalce da se razlikuju kao takvi, ne samo pokazivanjem svojih jedinstvenih sposobnosti (idući u korak sa objavljenim standardima industrije), već i kroz pregled kolega/klijenata/davaoca posla i, možda uskoro, verifikovanog radnog iskustva. Vremenom će ovaj program pružiti lakši način za vrhunske profesionalce i vrhunske kompanije da se sretnu i rade, naročito kada taj posao treba da se uradi valjano te da se tako i plati.What are the requirements for getting certified?Samostalni prevodioci


 1. Prevodilačka sposobnost *
  1. Kompetentnost u izvornom jeziku
  2. Kompetentnost u ciljnom jeziku
  3. Istraživačka kompetentnost
  4. Kulturna kompetentnost
  5. Tehnička kompetentnost
 2. Poslovna pouzdanost
 3. Dobro vladanje


* Na osnovu EN 15038


Napomena: ProZ.com profesionalna članarina je neophodna za prijem u Certified PRO Network za nezavisne prevodioce i ProZ.com poslovna članarina je potrebna za poslovanje; osim toga, nema dodatnih naknada za učešće.
Your PRO status
Još nije podneta


Po brojevima

Skrining za mrežu se sada vrši u kontinuitetu. Do sada postoje:

4834

ProZ.com mreža sertifikovanih profesionanih samostalnih prevodilaca (Certified PRO)


Po onome šta ljudi govore

Since I am member of the ProZ.com Certified PRO Network, I can't stop working and I have got more and more outsourcers which pick my quotes and visit my profile. Just amazing!

I hope to have the opportunity of getting to know, and perhaps of working together with many of you soon.
D. Kenyon
Španija

This is really a great initiative and I'm glad to see so many people joining every day.
Mariana Moreira
Portugalija